Ékszer kisokos, Érdekességek

Mi az az álomfogó?

Mi az az álomfogó?

Először is, az álomfogók a világ minden táján ismertek, kultúrától függetlenül. Kézzel készült, fából készült karikából, általában fűzfából készül, amelyre finoman szövik a hálót, más szent tárgyak, például gyöngyök vagy tollak is használhatóak. A modern álomfogók formájukban és méretükben változatosak, de az autentikusak méretükben nagyon hasonlóak.
Olyan dizájnelemnek tekinthetők, amelyet otthon bárhová felakaszthat, és stílusosan néz ki. De ezeknek a gyönyörű álomfogóknak szép jelentése és érdekes története is van.

A történelem az álomfogó mögött

A legtöbb ember az álomfogók eredetét az indián kultúrával hozza összefüggésbe. Az Ojibwe az a bennszülött amerikai törzs, ahol az álomfogó született. Ezt a tárgyat „asabikeshiinh”-nek hívták, ami „pók”-nak felel meg. Az idők során sok más törzs is átvette az álomfogót a kultúrájába.
A legenda szerint egy misztikusként és anyaként leírt „Pókasszony” volt az Ojibwe törzs lelki őrzője, ő gondoskodott az emberekről, különösen a gyerekekről és a kisbabákról.
A törzs gyarapodni kezdett és földrajzilag elterjedt Észak-Amerikában, és az összes felnőttről és csecsemőről való gondoskodás nehéz feladattá vált a Póknők számára, így a nagymamák, anyák és a törzs bármely nősténye elkezdett varázshálót szőni, hogy megvédje az újszülöttet a Póknő nevében.

Az Álomfogó felhasználása, céljai és jelentése

Az Álomfogó felhasználása, céljai és jelentése

Az Ojibwe törzs a védelem szimbólumának tekintette az álomfogót, ágyak fölé akasztották, így a rossz álmokat is „elkaphatta”, alvás közben pedig csak a jó gondolatokat engedte meg, a napfelkeltével pedig minden rossz álom eltűnt.
Használata elsősorban a védelemre összpontosít, talizmánként ez a misztikus tárgy megóv a rémálmoktól alvás közben. Térképként is használták, amikor az emberek új útra indultak, mert a fűzfa karikába szőtték az útvonalat, szerencsét hozva az utazás során.
Mint korábban említettük, az álomfogók elkezdtek terjedni, és más kultúrák is átvették, például a lakota törzs. Náluk más jelentéssel bírnak az álomfogók, más a legenda, és ennek a tárgynak a célja kissé változik, ennél a törzsnél az álomfogó Nem csak a rossz álmoktól véd meg, hanem a mindennapi rossz energiáktól is megóv az életedben, a törzs szerint segít elérni céljaidat, megragadni a jó ötleteket, álmokat és jövőképet.

A 3 legfontosabb érv az álomfogó használatára

  1.  Ideális ajándék: Az álomfogónak érdekes története van, és egy ilyen szép jelentés az ajándékozást különlegesebbé teszi. Számos bennszülött kultúra esetében az egység szimbólumának tekintik, és ha ezt a másiknak adják, az szerencsét hoz a kapcsolatában.
  2.  Stílusos dekorációs elem: Nem csak különlegesek, de otthon is bárhol jól mutatnak. Az álomfogó bohém stílusával átalakítja otthonod bármely szegletét, még akkor is, ha ajánlatos az alvási hely közelében elhelyezni, ha a nappaliban jól megvédi azt a területet a látogatók rossz energiáitól.
  3.  Szerencsét és jólétet hoz: Talizmánként otthonodat is megvédi, az álomfogó.
Álomfogó ékszerek

Az Álomfogó Tervezés Lelki Jelentése

Ezeknek a szent karikáknak sokféle mintája van, és manapság sokan maguk készítik el a sajátjukat egy oktatóanyag megtekintésével. De az autentikus álomfogónak vannak bizonyos tulajdonságai, amelyek annyira különlegessé teszik. Ennek a rejtélyes dizájnnak megvan a maga jelentése, amiről lelebbentjük a fátylat: Minden tollnak megvan a maga jelentése és az apró részletek meglephetnek.

Álomfogó charm

Szerinted miért kör az álomfogó alakja?

Ennek az egyszerű dolognak is megvan a maga jelentése, lehetett volna háromszög alakzat vagy bármi más, de azért a kört választották, mert az a Földanyát szimbolizálja, és az élet körforgását és azt, ahogy a Nap és a Hold is az életünk része, éjjel az álomfogó elveszi az összes rossz álmot, megvéd tőlük, nappal pedig megszabadul tőlük.

Egyes kultúrák úgy vélik, hogy az álomfogó gyöngyei a pókot jelképezik, de sokak szerint ezek a jó álmok fizikai formái, amelyek nem tudtak áthatolni a hálón, és szent varázslatokká változtak.
Nos, mit jelenthet egy toll egy álomfogóban? A toll hozzáadásának jelentése az, hogy létrákként működnek, így csak a jó álmok szállnak az alvó emberre, ez jó ok arra, hogy az álomfogót az ágyad fölé helyezd. Általában természetes tollakat használnak, például sólymok tollait.
A hagyományos álomfogónak nyolc pontja volt, amelyekben a háló csatlakozott a karikához? van ötleted, hogy miért  nyolc pont? Talán a pókok nyolc lába? Igen! A pók nőt bölcsesség- és energiavezetőnek tartották, és ideális volt, ha egy ilyen értékes talizmánban volt.De lehet, hogy nem csak 8, hanem 13 pontot is láthattunk a karikához kapcsolva, vagy még ennél is kevesebbet, most megtudhatod, hogy ezek mit jelentenek.

Ha egy 13 pontos álomfogót látunk, az a holdfázisokat ábrázolja, a 7 pontos álomfogó pedig a törzs nagyapáinak hét jövendölésére szolgál, amikor egy álomfogónak 6 pontja van, az a sast jelképezi, amely jól ismert bátorság szimbólum, a csillagot egy 5 pontos álomfogó, a 4 pontos álomfogók pedig a négy szent irányt szimbolizálják.

Álomfogó jelentése

ÁLOMFOGÓ ÉKSZEREK

Az álomfogóknak érdekes története van, egyben tartalmas legenda is, és nincs ok arra, hogy ne legyen hiteles. Manapság még a talizmánokban nem hívőknek is van otthon, az álomfogók remek dekorációs elemmé válnak, és megvédik a tereket a negatív energiáktól.
Ma már sokféle stílusban és méretben találhatunk álomfogókat ékszerként is. Viselheted a nyakadon, füledben, karkötődön. A spiritualitás benne él.

ÁLOMFOGÓ CHARMOK, MEDÁLOK

Pozitív energia a karkötődön vagy a nyakláncodon! Nem ígérhetjük, hogy édes álmokat fog hozni, de biztosíthatjuk, hogy minden álmodozó számára tökéletes 🙂

Vélemény, hozzászólás?