Ékszer kisokos

A Nemzetközi Nőnap meglepő története

A Nemzetközi Nőnap meglepő története

A nemzetközi nőnap története ellentmondásokba ütközik. Az ünnep eredetének elterjedt változata szerint 1907-ben hozták létre a New York-i női ruha- és textilmunkások brutálisan elfojtott tiltakozásának 50. évfordulója alkalmából. De van egy probléma ezzel a történettel: lehet, hogy sem az 1857-es tiltakozás, sem az 50. évforduló tiszteletére nem került sor. Valójában az 1980-as években megjelent kutatások azt sugallták, hogy az eredetmítoszt az 1950-es években találták fel annak a hidegháborús korszaknak a részeként, amely a Nemzetközi Nőnap és a szocialista gyökerek elválasztására törekedett.

A nemzetközi nőnap meglepő története

Európában. 1911. március 19-én (a Párizsi Kommün fennállásának 40. évfordulóján, egy radikális szocialista kormány, amely 1871-ben rövid ideig uralta Franciaországot) tartották az első nemzetközi nőnapot, amely több mint 1 millió embert vonzott a gyűlésekre világszerte. Az 1914-es első világháború kitörésével a legtöbb társadalmi reform megtorpant, de a nők továbbra is felvonultak és tüntettek a Nemzetközi Nőnapon.

Az ENSZ Közgyűlése 1975-ben, nyilvánította március 8-át a nemzetközi nőnapnak. 2014-re több mint 100 országban ünnepelték, és több mint 25-ben tették hivatalos ünnepnappá. Az évek során azonban a nemzetközi nőnap számos megünneplése eltávolodott az ünnep politikai gyökereitől. Napjainkban a Nemzetközi nőnapon ünnepeljük és megajándékozzuk a hölgyeket! 

A sablonos idézetek, azonban megkoptak, a csoki elfogy, a virág elhervad, viszont az ékszer, évről évre emlékeztetni fogja párodat, hogy az évek során, mikor milyen ékszerrel lepted meg őt.

A charm karkötők és a hozzá illő charmok talán a legjobb választás, hiszen, a karkötőhöz később újabb és újabb charmokat tudsz venni, akár alkalomra, akár egy meghitt vacsora, hétvége, nyaralás emlékére. És még megannyi ötlet az életetek különböző szakaszaiban, babaszületés, új cica, kutyus, évforduló. 

A CharmClub kínálata havonta változik, persze a nagy kedvenceitek, mindig elérhetőek! 

Nézz körül a CharmClub webáruházban, és válogass kedvedre Nőnapi akciós kínálatunkból!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?