√Čkszer kisokos

ūüßŅA Nazar Boncugu ūüßŅ Mi ez, √©s mi√©rt √©rdemes viselned?

Mi az a Nazar Görög szem?

A Nazar, k√∂zismert nev√©n Nazar boncugu, egy gy√∂ny√∂rŇĪ gy√∂ngy. A v√©dŇĎ talizm√°nk√©nt viselt Nazar boncugu T√∂r√∂korsz√°gb√≥l sz√°rmazik, √©s onnan terjedt el az eg√©sz vil√°gon.¬†Ez az egyik legh√≠resebb √©s k√∂nnyen felismerhetŇĎ diz√°jn vil√°gszerte.

A Nazar története

A ma ismert nazar egy t√∂r√∂korsz√°gi kis falub√≥l sz√°rmazik, ahonnan elterjedt a vil√°g minden t√°j√°n.¬†Ha T√∂r√∂korsz√°gba utazol, ezt a szimb√≥lumot mindenhol √©szreveheted, az ajt√≥kon, a ruh√°kra r√∂gz√≠tve, sŇĎt az aut√≥kban √©s a munkahelyeken is.¬†Rendk√≠v√ľl n√©pszerŇĪ olyan orsz√°gokban, mint G√∂r√∂gorsz√°g, Pakiszt√°n, Ir√°n √©s m√°s √°zsiai √©s k√∂zel -keleti orsz√°gok.

B√°r a naz√°rt T√∂r√∂korsz√°gb√≥l eredeztetj√ľk, a szimb√≥lum k√∂r√ľlbel√ľl 3000 √©vvel ezelŇĎttre ny√ļlik vissza.¬†Azt mondj√°k, hogy a nazar boncugu az √≥kori Egyiptomba vezethetŇĎ vissza, ahol Ozirisz Isten szem√©nek v√©lt v√©dŇĎereje volt.

A Nazar ékszerek típusai

A nazar k√ľl√∂nb√∂zŇĎ st√≠lusokban megtal√°lhat√≥, √©s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ m√≥don haszn√°lhat√≥, bele√©rtve a falik√°rpitokat vagy amulettk√©nt az aut√≥ban vagy a munkahelyen.

Egyik leggyakoribb felhaszn√°l√°si ter√ľlete az √©kszerek.¬†A nazar stiliz√°lt vagy hagyom√°nyos formatervez√©sben viselhetŇĎ, hogy megfeleljen b√°rmilyen divat st√≠lusnak.

A Nazar ékszerek típusai

A naz√°rt n√©pszerŇĪen med√°lokon hordj√°k. Az √©kszer√©szek sokf√©lek√©ppen v√°laszthatj√°k a nazar √°br√°zol√°s√°t.

A nazar visel√©s√©nek m√°sik n√©pszerŇĪ m√≥dja kark√∂tŇĎk√∂n, karpereceken tal√°lhat√≥ nazar. ¬†Minden alkalommal, amikor a kezedre n√©zel l√°tni fogod a naz√°rt a v√©delem √©s a szerencse amulettj√©t.¬†Mivel a nazar gyakran stiliz√°lt, viselhetsz olyan kark√∂tŇĎt, amely meglehetŇĎsen √©szrev√©tlen√ľl tartalmazza a naz√°rt.

√öJRA KAPHAT√ď A NAZAR KARK√ĖTŇź

A naz√°rt gyakran a hamsa szimb√≥lumba √°gyazva is megtal√°lhat√≥. A hamsa felfel√© vagy lefel√© n√©zŇĎ kezet mutat, amely a j√≥ szerencs√©t, a bŇĎs√©get √©s a gonosz elleni harcot szimboliz√°lja. Gyakran a naz√°rt hozz√°adj√°k a hamsa tenyer√©hez, a gonosz tasz√≠t√°s√°nak szimb√≥lumak√©nt. ¬†V√°laszthatsz k√≠n√°latunkb√≥l ¬†hamza kezes charmot amely naz√°rt tartalmaz, vagy v√°laszthatod a NAZAR amulettes kark√∂tŇĎt.

A nazar boncugu -t bárki viselheti. Ez nem kulturálisan érzékeny amulett.

A naz√°rt tartalmaz√≥ √©kszer visel√©se kifejezi a st√≠lusodat √©s azt, ami fontos Neked!. Legyen sz√≥ egyszerŇĪen divatr√≥l vagy valami m√©lyebb meggyŇĎzŇĎd√©srŇĎl, a nazar mindenkinek k√≠n√°l valamit.

Vélemény, hozzászólás?