Életmód

Mesés titkok, titkos mesék

Történetek, melyeket mindennap elmondunk magunknak anélkül, hogy észrevennénk

Történetek, melyeket mindennap elmondunk magunknak anélkül, hogy észrevennénk

“A származási történeteink nem határoznak meg minket.”
– Dr. Janina Scarlet

A mesemondás az emberiség egyik legcsodálatosabb ajándéka. Egy olyan készség, amelyet világszerte több ezer generációval tökéletesítettünk, jóval azelőtt, hogy bárki elkezdett volna történeteket írni, azért hogy mások is olvassák.

Valójában szinte lehetetlen elválasztani a mesemondást bármitől, amit csinálunk.

Néhány példa a művészet terén...

  • Egy zenész a dalainak összeállításán keresztül mesél el egy történetet.
  • A költő verseinek szavain és felépítésén keresztül mesél.
  • Egy gyönyörű festmény éppúgy mesél, mint egy „csúnya” festmény.
  • Még a gyerekek is mesélnek a firka és pálcika rajzaik mögött álló epikus mesékkel.
  • Egy ékszerész az ékszerek megálmodásával és elkészítésével mesél. Minden egyes karkötőnek vagy charmnak külön története van, ami aztán azzal, hogy Hozzád kerül és elkezded viselni egy újabb történet mesélésébe kezd.

Minden alkalommal elmondasz magadnak egy történetet magadról, amikor valamit csinálsz.

És valahányszor történik veled valami...

Amikor kilépsz egy állásinterjúról, azt mondod magadnak, hogy remekül ment, mert a készségedet egy utolsó munkád nagyszerű példájával átültetted. (ez is egy történet lenne).

Néhány nap úgy telhet el, hogy nem érkezik válasz, ezért elkeseredsz, és azt gondolod, hogy az interjú szörnyű volt a sok kínos hallgatás miatt. Aztán átgondolod az általad használt példát, és rájössz, hogy mást kellett volna használnod. (újabb sztori)

De aztán egy héttel mégis később megérkezik a válasz, és ajánlanak egy lehetőséget, így elmondasz magadnak egy újabb történetet arról, hogy az interjú remekül sikerült!

A gondolatok ereje, mesélj magadnak

Hol volt az igazi történet ebben a rendetlenségben?

És mennyi időt vesztegettél azzal, hogy túlgondolkodtad azt, amin még változtatni sem tudsz? Mennyi stresszt okoztál magadnak valami miatt, amire már nem volt ráhatásod?!

Ugyanez az ötlet alkalmazható egy romantikus randira is. Hány randevúra mentél már el valakivel, akinél összetörtél, és arra gondoltál: „A francba, ez szörnyű volt”!

Aztán vársz, végig pörgeted minden aspektusból, mi lett volna, ha mesék.

A partnered nem jelentkezik. Itt számodra véget kéne érni a történetnek, de másnap mégis úgy döntesz, hogy felhívod és belevágsz még egyszer. Itt már kétféle mese indulhat útjára! Ugye érted már? 😉

Folyamatosan mesélünk magunknak

Kiveszel valamit a hűtőből? Az a döntés, hogy valami egészségeset választasz, azt eredményezheti, hogy továbbra is elmondhatod az egészséges táplálkozásod történetét.

Vagy úgy döntesz, hogy valami édességet választasz, ez azt eredményezheti, hogy elmondhatod magadnak azt a történetet, hogy egészségesen táplálkozol, ezért megérdemelsz egy kis csemegét.

dilemma édesség, étel pszihológia

Miért csináljuk mégis?

“Ahhoz, hogy a szimbolizmus, a rituálék és a hagyományok segítségével felépítsük saját elbeszéléseinket, lehetővé válik számunkra, hogy boldoguljunk egy olyan világban, ahol az esélyek ellenünk vannak.” – Johnny Dzubak

Könnyebb az életünk folytatása, ha meg tudjuk érteni, mi történik velünk. Néha ez azt jelenti, hogy okokat kell kitalálni, vagy nagyobb súlyt kell fektetni a sajátosságokra.

Sok esetben az a történet, amelyet magunknak elmesélünk, egyszerűen annak az eredménye, hogy nem vagyunk tisztában az összes információval.

De ha felismered, hogy épp mesélsz magadnak egy történetet, akkor azt megváltoztatni is képes vagy.

Írd meg a saját történeted, amit csak magadnak mesélsz, és tedd emlékezetessé életed meséit a CharmClub ékszereivel!

Mesés emlékek emlékezetes mesék apró kincsei, melyek nap, mint emlékeztetnek csodás ragyogásukkal.

A múltat megváltoztatni nem lehet. Használd arra, hogy jobban felkészülj a jövőre!

Képzeld el, hogy amit most átélsz, amivel küzdesz a céljaid elérése közben, az egyszer filmmé válik. Képzeld el, hogy emberek milliói nézik ezt a nagy sikerű filmet a moziban!

Most kérdezd meg magadtól:

mikor két órával később kijönnek az emberek a moziból, mit fognak mondani, miről szólt a film?!

Tehát miközben küzdesz, miközben a célt követed, miközben az álmaidat kergeted ne feledd: ami végső soron megtörténik, nem biztos, hogy csak rajtad múlik. De az, hogy miként játszod el a szereped – az teljesen összhangban állhat saját szuperhős-történeteddel.

És minden szuperhős életében vannak érzések, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ilyen a barátság, a szeretet, a szerelem… Megannyi boldog élmény, emlék fűződik életünk során ezekhez.

Vannak dolgok melyek mindig örömet szereznek, akár adod, akár kapod ajándékba.

Ilyenek a CharmClub ezüst ékszerei.

Az apró charmok megannyi élethelyzethez, élmények, emlékek megőrzéséhez nyújtanak ötleteket. Charm, ha meg szeretnéd ajándékozni, anyukádat, charm, ha meglepnéd barátnőidet, charm, ha a szerelmednek tennél vallomást, charm, ha imádod az állatokat, és sorolhatnánk! Mondd el életed meséit  CharmClub charmokkal és charm karkötőkkel! Mese a modern vallomásról.

Ez volt a CharmClub meséje az életről!

CharmClub ezüst ékszerek
Ezüst I love you charm

Ezüst I love you charm

10769 Ft
A szerelem és a szeretet tökéletes szimbóluma. Karkötőhöz vagy nyaklánchoz is tökéletes. Más gyártók karkötőivel is kompatibilis.❤【Tökéletes Ajándék】
Tovább
Ezüst kristályos gitár charm

Ezüst kristályos gitár charm

12900 Ft
925 Ezüst kristályos gitár charm."Oda megyek, ahová a gitárom visz." Angus Young
Tovább
Ezüst kígyólánc karkötő csillogó kristály záróelemmel

Ezüst kígyólánc karkötő csillogó kristály záróelemmel

925-ös ezüst kígyólánc karkötő csillogó kristály záróelemmel. "A szív törékeny műszer. Ezért is óvjuk olyan erőteljesen, ezért adjuk oda olyan ritkán, és ezért jelent olyan sokat, ha mégis megtesszük. Vannak szívek, amelyek törékenyebbek másoknál. Valahogy tisztábbak. Mint a kristály az üvegek között, de még összetörve is gyönyörűek."

Everwood c. film

 
Tovább
Ezüst  lila köves kígyó charm

Ezüst  lila köves kígyó charm

13900 Ft
925 Ezüst  lila köves kígyó charm. Egy különleges charm a végtelenség azték szimbólumával! Lepd meg magad, vagy barátnőidet ezzel a csodás kristályköves ékszerrel!
Tovább
Ezüst cicás szív charm

Ezüst cicás szív charm

8900 Ft
Mutasd meg macskarajongásodat ezzel az ezüst cicás szív charmmal! Kézzel megmunkált, s925 ezüst charm egyik oldalán macska látható. A másikon pedig gravírozott szöveg: „HOLD YOU TIGHT”
Kosárba teszem

Mondd el életed meséit CharmClub charmokkal és charm karkötőkkel!

5 charm + Karkötő, Ezüstözött

11440 Ft

5.000 Ft értékű CharmClub ajándékkártya

5000 Ft

Classic Ezüst Női Nyaklánc

6589 Ft

Csillogó Szív Kulcs ezüst charm

11846 Ft

Dobogó szívgyöngy ezüst charm

11846 Ft

Dobogó szívgyöngy ezüst függő charm

11846 Ft

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?